Kata-kata aku mungkin bukanlah bak seorang pujangga yang sedang berbunga hatinya ..

Saturday, March 28, 2015

In to the tern to the ship

Ternyata senyumannya sahaja yang menggoda jiwa.
Yang selebihnya, aku maafkan diri aku sebab lepas baca introduction dan chapter 1, aku skipped second chapter dan lompat kepada dua chapter kedepan.

Maigod Leha.


Alhamdulillah dah genap sebulan aku buat latihan industri dekat company tu.
Orang-orangnya baik2 belaka especially my boss yang tak pernah pinggirkan dan sentiasa nak aku get involved in every activities in the company. Sebab department aku department handle media, handle event dan itu ini dalam company tu maka maksudnya agak aktif. Dan dari situ terbuka peluang untuk aku tengok sendiri macamana every procedure atau process dalam company itu, gittew.

Dalam sebulan, rasanya lebih 10 meeting dah aku attend. Dengar meeting macam biasa2 kan, tapi no, every meeting berbeza. Ada yang brainstorm, ada yang just nak briefing pasal future project, dan yang paling awesome aku pernah attend was meeting untuk setel internal crisis within the company. Yang tambah awesomenya aku selalu duduk dekat meja dimana yang dah lebih berpengalaman dari aku, duduk belakang aku. Kah kah motif.

Kalau dari segi kerja pulak, well aku terpaksa mengaku yang I am bad in writing. Since aku join under media, aku diberi tugas untuk buat media invitation, press release.. Ya, walaupun lepas aku buat, hanya lebih kurang 20% sahaja penulisan aku akhirnya yang digunakan oleh assistant manager itu, namun, aku terpaksa mengaku mengalah dan segala meng yang aku kene work harder. Mana taknya, major subject aku manede menulis dan tak pernah menulis. Ha ha ha mula dari bawah leha. Pergi belajar! Takpe, aku ambil tu semua sebagai ilmu berharga. At least, aku tahu serba sedikit erti kehidupan sebenau! Kehkeh

Friday, March 6, 2015

I think I like you

Ok now I know why that guy said that thing through his blog.
Now I know. Yes i got this.

Suka dan Cinta sangat subjektif.
I could feel it right now. I like that one guy. Maybe because of his attitude, his kindness, the way he treats people, the way he says hello when he picks up the phone, the way he talks to people, the way he eats, the way he smiles at me. I like you. More than you will ever know.

Wednesday, March 4, 2015

crac-k.

There is nowhere no run I have no place to go,
surrender my heart and soul.

Lonely, is this the feeling I have to walk with?
Cant i be in the place where you are now, can i?
Ive got no choice.

internananana

Well yeah Im back.
Basically, I have got the place for my internship. Yes. I have started working in this one company since last monday. I wonder why I refused to tell my friends of my company's name. Ha ha i dont know, its just like my results where i would ensure nobody would know about my results even if they are my parents.

Well, how was your past 3 days? It went well. It is just im not that confident yet with the things that im doing now. Its all about adaptation. Before I learn and do the tasks that i'll be given soon, I hope i will first learn on how to adapt with my environment and people around it. It is so sick to be in a group of people but you are the only person who is sitting in the chair like a silent people. its like me and the chair has no difference. Its sick, seriously. I dont wanna step out of the company with a no-no intern. Im so frustrated and dissapointed with myself. I really hope to be more outspoken and being the real me. Haihh hope things will get easier sooner or later. Amin insyaallah.