Kata-kata aku mungkin bukanlah bak seorang pujangga yang sedang berbunga hatinya ..

Wednesday, February 27, 2013

Set your mind

Entri ini adalah berkenaan dengan diri saya yang tengah memotivasikan diri saya.

Bila kau nangis, kau sorg je yang boleh pujuk diri kau.
Bila kau nak luah rasa, kau sorg je yang boleh dengar diri kau.
Bila kau rasa lemah, kau sorg je yang boleh motivate kan diri kau.
Bila kau rasa stress, kau sorg je yang boleh ketawakan diri kau.
Bila kau jatuh, kau sorg je yang boleh bangunkan diri kau.
Bila kau start pikir negative, kau sorg je yg boleh positive kan diri kau.
Bila kau rasa takde org percayakan kau, kau sorg je boleh yakinkan diri kau.
Bila kau nak berjaya, kau sorg je yang boleh pergi capai kejayaan tu.
Bila kau benci kt org, kau sorg je yang boleh buang rasa benci tu.
Bila kau rasa dah pergi jauh, kau sorg je yg boleh kembalikan diri kau.
Bila kau lena, kau sorg je yang boleh bukak mata kau.
Bila kau rasa kau bongok, kau sorg je yg boleh pandaikan diri kau
DAN,
Bila kau rasa kau gemuk, kau sorg je yg boleh kuruskan balik badan kau.
XD

Pokok pangkal? Takde sape nak/boleh tolong kau melainkan kau.
Takde sape2 melainkan kehendak sendiri salut dengan doa makbapak, n berkat yang Atas,..
keep walking. Stop feeling down.

Aku tak tahu apa yang aku rasa takut sangat ni.
Ada benda yang kacau nie yang meng-dup-dap-kan aku ni..
Tu pasai keluar entri ni. Haha. Apa sehh? Kata cool tapi kecut? Malu ah cenggini.

Monday, February 25, 2013

say NIUSU!~

NIUSU means NEWS tapi disebut versi org jepon ye hadek2 sekalian alam
wooooooo asal cakap pasal NewS ?! XD
ahaks its been a while since i last fangirling over them!
Put the blame on Yamapi and Ryo,of course!

Haha dengan ke-eksaited-an punya muka, 2nd sister, Peng mula la show off dvd yg dia beli kt Jepon sana sambil menyatakan hasrat hampa dia yg tk dpt masuk konsert news tu pasal tix dah abeh! ah ah ah

Walau kepemergian dua pakcik tu menghampakan tapi aku rasa dorg ber-4 takde sikit pon cacat cela malah lagi improve kot..they are way too better now... dari segi suara mahupun stage yang pakcik johnny sediakan..konklusinya aku tak paham kenapa dorg hiatus bertahun2 lamanya dulu :O


Antara yang sempat disnapkan. nie dorg buat permintaan agar lampu ditutupkan dan peminat menyalakan lampu2 mereka.


One of the performances. Ah rugi pulak tk snap banyak2. and rugi jugak tk kirim beli t-shirt konsert yg nie nampak cantikk kot. ah ah

Akhir kalam(kehkeh), diharap agar Niusu kembali dengan lebih lagu2 dan silalah berlatih dalam tarian sebab bagi aku suara dan muka dah ada tapi satu2nya group dalam JE yang tk buleh menari..

Jya ne~~~

Friday, February 22, 2013

harhar

Hahha another blog has been detected by me!
Jyeahhh leha hebat betei leha leha XD

ok ok pembukaaan entri yang secara tiba2 ni adalah kerana saja nak berkongsi cerita yang sedikit sebanyak efeknya memang ado dalam kehidupan seharian kita.

Haritu, ado orang tanya aku...cenggini dialognya...

'Macam nie ke perasaan dating?'
'lebih kurglahhh'
'kenapa tk pegang tangan? Saya nampak laki ngan pompuan tu pegang tgn'
'Laaa..kita jangan ikut dia...'

Nampak tak?
Nampak tak pertanyaan org yang pemikiran dia dah kene racun dengan keadaan sekeliling~ (eh ke dia tengah uji aku sebenarnya??)
Kalau diperati, pergilah kt mana2 sama ada shopping mall,super market, nigh market dan segalanya,
berpegangan tangan dan berpelukan antara lelaki dan perempuan yang bukan muhrim mmg mcm dah menjadi kebiasaan terutamanya bila yang perempuannya siap bertudung! haaaa.. kau tk pernah pegang tangan lelaki ke? serious cakap..tak pernah! Tah..bagi aku benda ni kes yang serius yang mmg setan sukalah kan..pembuka maksiat katanya...

Jangan cakap org jauh, org asing yang kau nmpk terutamanya kt shopping mall.. Amek saje contoh2 member2 kau yg terdekat..marah sehh rasa berlaga2 pipi dengan balak,pegang tangan,duduk atas peha,cubit2..puii aku rasa mcm nak sepak jek sorg2..nasihat dah bagi, endah tak endah..kau bukan malaikat, nasihat kau mana org nak dengar..sedar la diri..okkkkkk... T_T
Mintak maaf kalau terasa. Ini saje yang mampu..nanti jangan carik aku,salahkan aku, kata aku tak warning.......................................................................................

haha emo lak kau leha..




Terlalu

Terlalu rindu.
To the person who used to bahan my old tweethandle. Yamashita Julaiha.

I dont know how to express it properly.
This is the uncool side of me and doesn't seem like me,
But somehow i want to tell someone and it could be anyone, that i've been missing you since you walked out of my life, and smile.

nahahaha

fangirling over Ohno.
menyempat.
haha

Tuesday, February 19, 2013

:D

video
i dont own this video! i downloaded this video years ago and credit to the owner of this video and also for the lyrics! :3

ahhh dengar lah wey lagu nie tak tahu apsal aku bukak aku meremang hati berkicauan bak burung kehkeh..lagu noe comel sangat..i am in love! erk with this song not with human or any living things lulz..

Sunday, February 17, 2013

saya Julaiha

Banyaknya yang terbuku dekat hati..especially pasal diri sendiri. Ya! aku memang tengah ada big conflict dengan diri sendiri.. aku rasa aku tengah berada dalam zone takut untuk berhadapan dengan apa yang bakal aku hadapkan! ah! tapi jangan risau..sikit pon tak suruh sape2 untuk faham, untuk selami, untuk dekati.. cukuplah Allah, penolong bagiku. TAPI, kalau ada yang sanggup renangi dan temani bersama, anggap jelah itu kurniaan nikmat dari Dia. ahaks ayat~

Baca entri kakak sulung aku..dia cerita pasal dia apa yg dia harung as kakak sulung..not bad..aku tahu,susah..tapi kau dah banyak buat yang terbaik untuk 3orang adik perempuan kau yang lain..kau kakak yg pandai..walaupon kau agak malas tapi kepandaian otak sbg student mekanikal engineering kt uia, kau jadi baja untuk ktorg pandai mcm kau jugakk..dilahirkan dengan keluarga yang susah...serious cakap, kalau dengar mak cerita kisah mula2 hidup dulu memang boleh bergenang air mata..alhamdulillah walaupun aku tk pernah duk rumah setinggan..cukuplah dengar cerita mak dengan ayah, aku tekad, kalau aku mampu, aku akan cuba bagi mak dengan ayah keperluan yg cukup walau apa yg ktorg ada ni dah lebih dari yg cukup banding dengan dulu..mak cakap dulu hidup,beli nasik bungkus satu kongsi dua laki bini,sekarang dua bungkus utk ayah je..alhamdulillah..semua dengan izin Allah.. aku bukak entri cerita benda2 nie bukan apa..aku baru je mintak sesuatu dengan ayah lepastu kene ceramah dan buatkan aku tersentap! Dulu kenderaan basikal..tapi aku tk pernah la hidup zaman jahiliah tu..kenderaan 1st aku naik, lori..ye..dulu bapak aku ada lori je..lori yg bagi dia rezeki tapi aku malu nak naik..apa kene aku ni?? sedih siak..ahaks..

Mak cakap, org susah mcm dia sorg anak je dapat masuk universiti dah kira ok..haha tapi mak tak sangka, semua anak mak dah jejak U ! Nasib nasib..mak dulu tk pernah sekolah, ayah pulak sampai SRP..pasai pa? malas pi sekolah? dok aihhh..dengar cerita, takde duit..ceit!
Pasal agama pon, walau depa bukan kaki masjid, aku syukur aku still mampu carik jalan lurus.. haha dahla leha buat ayat jek reti! kahkah

Dalam byk benda yg dikecapi bak Malaysia yg mencapai kegemilangan pada tahun 2013 dari 1957 tahun dulu, ada jugak yg ktorg tk capai2..iaitu JODOH! hahha..tak taula badi ke apa tapi mintak2 janganlah..tadi mak pi rumah org kawin, org tanya mak 'Bila nak bermenantu?' Mak diam jek. Jiran aku yg marahkan org yg tnye tu. Sibuk jek dia kata. haha bukan sekali mak kene jawab soklan cenggitu.. Aku tau mak cakap kt mulut dia tk kisah tapi kt hati, dia doa kakak aku dpt jodoh cepat..30 dah kot wey.. tapi dia baru 30..cemana pulak dengan aku yg plan nk kawin umur 32 nihh?? maaf mak ngan ayah!! XD

eh kenapa nak kawin umur 32 doh? Taklah. tu aku plan je. Paling cepat pon 30 atau 31.. kahkah tapi biar jelah yang paling tahu menentukan..katakooo XD haha entahlah. dengar cite akak aku nk kawin tahun nie..sedih weh dengar..walau tk rapat, tapi aku rasa ktorg rapat sbnrnya..nk nanges pon ada..jangan pergi!!!! <------- cmnie lah perasaannya.. haha tak tipu. Lulz.

Keadaan sekeliling byk mengajar..aku bertuah gak ah walau baru 20tahun, byk gak ah pengalaman dah ku timba..lagi2 dari segi bercinta...kahkah kelakar kau leha. dalam segi berkeluarga pon tk kurg jugak.. trimasss keluarga belah mak ngan ayah sebab jadi watak masing2 yg amat berguna utk aku jadikan teladan utk kehidupan akan dtg aku......katanya....... XD

Tuesday, February 12, 2013

:O

"they do fall in love, it's usually with a person who makes them think and laugh."
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, February 4, 2013

Monologue



' I am mad... dont you know? '
' Why are you going without telling me? '